Flatmo - Textila inredningar

Innedynor

Kompletta dynor tillverkas uteslutande efter dina behov, allt för att skapa en exakt anpassad inredning. Vissa kojplatser kanske endast utnyttjas till natten, vilket gör att man då givetvis styr materialet till en skön liggkvalité. Lika självklart skapar vi en skön sittkvalité med uppbyggt knästöd för dynor till sittplatser.


Allt som vi tillverkar är skräddarsytt efter dina behov och önskemål. Vid första besöket hos dig i din båt har vi med oss alla varuprover, så att du kan använda alla sinnen för att se att kvalitén och färgerna blir rätt.


Vi tillverkar endast produkter med hög kvalité, och använder oss av kallskum vid uppbyggnad av kompletta dynor. Därefter lägger vi en polyestervadd kring kallskummet för att få ett mjukare intryck och skönare dyna. Denna stomme klär vi sedan med en klädsel, antingen ett innetyg i 100 % Trevira CS eller varför inte äkta skinn? På baksidan av ryggarna sätter vi kardborreband så att de håller sig på plats.


Du kan även göra ett antal tillval, exempelvis kan du få en kederlist (kantband som sys runt dynan som utsmycknad), vi kan även göra en nedsömnad istället för att sätta knappar. Det är bara fantasin som kan sätta stopp för vad vi kan utföra!

 

Varför inte lyxa till det med äkta läder i båten? Även här satsar vi på kvalité och använder oss därför av Elmo Calfs läder.

Anilinläder får efter genomfärgning bara ett lätt ytskydd. Lädret andas och erbjuder mycket hög komfort och mjuk känsla. Anilinlädret åldras vackert. En flitigt använd möbel i anilinläder får med åren sin alldeles egna patina. Den naturliga ytan är, som hos andra delikata material, känslig och behöver god omvårdnad.


Tillverkningen av anilinläder ställer mycket stora krav på fackkunskap vid garvning, färgning, sortering och hantering. Vi har drygt 30 års erfarenhet av att arbeta med läder och har fackkunskapen som krävs för att välja rätt läder till rätt möbel och rätt del av huden till rätt del av möbeln.

 

Klicka här för att se prover på innetyger »

 

Blå lädersoffa från Flatmo

Mörkgrön lädersoffa från Flatmo